19:15

Glanshammars IF

Referat: Frövi IK - Glanshammars IF

Tre sköna poäng
Ettan och tvåan i förra årets "6:a" möttes i en härlig kamp på Fröjevi och det "small" direkt i matchens inledning då Kajan tacklas väldigt tufft men ingen signal från domaren. Minuten senare kommer FIK upp i matchens första farlighet då Runa hittar fram men en passning till Höijer som vräker iväg ett skott som gästernas målvakt räddar medn en benparad. I spelminut 5 är det återigen firma Runa/Höijer som skapar en farlighet men Runas avslut från väldigt snäv vinkel går strax utanför stolpen. Ili är på väg att dribbla sig fri in i straffområdet men fälls och FIK får en frispark. Ili tar frisparken och smeker fram bollen till OJ som sätter till pannan men bollen går över ribban - synd väldigt bra läge. Minuten senare spelar FIK till sig en hörna som blir farlig men Runas nickskarvning räddas på linjen av en bra målvakt i bortalaget. Micke i hemmalaget testas i minut 17 men gästernas skott räddas säkert av Micke. I minut 18 fälls Kajan och FIK får frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen och i andra våg får Kajan ett nickläge men bollen strax utanför. I spelminut 22 rullar FIK fin fotboll där Kevin testar ett högerinlägg men bollen styrs bort till en hörna. Wille M är med i ett offensivt anfall i spelminut 28 men Kajans inlyft mot Wille lyckas gästerna avvärja. I spelminut 30 får Ili bollen och spelar en fin instickare till Kevin som kommer in i straffområdet och placerar bollen i nättaket och FIK leder med 1-0. Två minuter senare skapar GIF ett farligt läge men Micke rusar ut och vinner duellen mot anfallare i GIF. Nästa farlighet är gästernas och den kommer i minut 34 men FIK är med och avvärjer. Matchens första varning av totalt fem kommer i minut 35 och det är en spelare i GIF som varnas efter lite för brutalt spel. I spelminut 37 spelar Runa snett bakåt till Kevin som från ett bra läge skjuter bollen strax över ribban. Jesper i backlinjen är med och rensar bort en farlighet i minut 38. Minuten senare testar gästerna ett skott som blir fraligt men Micke är med i Frövi-målet och tippar bollen till en hörna som blir resultatlös. I minut 43 spelar Runa fram OJ som har chansen att utöka FIK:s ledning men bredsidan går över ribban. Sista chansen i första halvlek är Frövis och det är Ili som måttar ett högerinlägg som Runa bröstar direkt mot mål men boll smiter förbi felsida av stolpen.
Ledning FIK med 1-0 efter halva matchen
Andra halvlek hinner precis börja när det är nära att rassla i gästernas målbur men OJ:s bredsida går i stolpen. I spelminut 47 får Höijer ett bra läge men avslutningen går strax över. Gästerna får en frispark i minut 52 som lyfts in i boxen och bortalaget får ett fint nickläge men nicken blir resultatlös. I minut 56 spelar Höijer och OJ ett fint väggspel som medför sedan att Höijer spelar fram Kevin till en bra målchans men gästernas målvakt gör en bra räddning. I minut 57 lyfter gästerna in en frispark i boxen men Micke, som gör en bra match, är men och plockar ned bollen säkert. Gästerna skapar ett tryck i minut 63 men FIK rensar tillslut bort bollen. Klockan visar 65 spleade när Kevin får ett bra skottläge men skottet går strax utanför ena stolpen. I minut 68 testar gästerna ett skott men skott några meter över. Gästerna skapar en farlighet i minut 70 men högerinlägget avvärjs av FIK. Nästa anfall är Frövis och det är Runa som kommer in i boxens vänstra sida och testar ett skott som går över. Runa får en ny chans att näta då han spelas fram av Höijer i minut 72 men gästernas målvakt räddar avslutet. I nästa spelminut får FIK en frispark som lyfts in i boxen och där finns Toffe som får ett fint nickläge men målvakt räddar. I spelminut 82 spelar Runa bollen till Wille A som tar några snabba steg och spelar sedan vidare till Höijer som trycker iväg en bössa men boll strax utanför - synd, väligt bra chans. I spelminut 86 spelar Halvardsson en yttersida mot Elias men målvakt rusar ut och hinner precis avvärja ett bra FIK-läge. Sista minutrarna blir en kamp och GIF lyfter in några boller i boxen men FIK var med och säkrade att det inte blev några farligheter. Sista anfallet i matchen blir Frövis men inga mer mål utan tre härliga poäng till grabbarna i FIK i en match där publiken räknades till 97 personer - tack för att ni kom!.